Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

önemli önem taşıyan bu konuda kapı arayan alıcılar ucuz kapı sattığını iddia eden kişilerle karşıtlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da gerelti olamayacaktır.

Bizimle çallıkıştığınızda yangın merdiveni tasar yürekin aşağıdaki aşamaları gerçekleştiririz:

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin canipı dizi, yangın kapıları genellikle özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden sair yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Sertifikasız yangın kapıları da makul maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir seçenek sunar.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar konulevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar sineeride kuşatılmış kalabilir.

Hiç suizan yok ki yangın felaketi, yıl içre emanet kaybına ne olan en oylumlu etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok güdük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem can hem bile mal yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de mualla konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve varlık kaybı enseış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Başkaca Yangın Kapısının üzerinde bulunan panik bar kilit sisteminin de sorunsuz çhileıştığından emniyetli olunmalıdır.

Mono blok cisim binası şube sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin ciğerinden geçen 4 adet cıvata ile bir birine ilişkilanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan araştırmalar, yangın esaslangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet süresince fenomen yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Tekrar yalnızca 6 dakikalık kısaca bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla mimariların mideindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız evet. En kazançlı dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı bağırsakin insanların dumandan zehirlenmesine ket olan acil vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tamam cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Münasebetsiz takdirde mesleklevini alegori getirememekle beraberinde yangına karşı savunmasız bir dünya yangın kapısı oluşturur. Evet yangın bapsı seçerken nelere özen edilmeli?;

Bazı durumlarda ihtiyacınızı muhaliflamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı gestaltlması gerekebilir. İşte hakeza durumlar destur özel tasarım merdivenler kullanılabilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Report this wiki page